Zásahové rukavice ESKA OLYMP 5F FLAP
Zásahové rukavice ESKA OLYMP 5F FLAP

Zásahové rukavice ESKA OLYMP 5F FLAP

Rukavice pro hasiče s membránou Gore-Tex Crosstech.
Textilní hasičská rukavice, která je ideální pro hašení požárů v interiéru. Rukavice charakterizují vysoce kvalitní materiály a optimální střih.

Textilní pracovní rukavice Olymp 5F přesvědčí nejlepší odolností proti teplu a plameni a vysokou mírou volnosti pohybu. Vysoce kvalitní vnější tkanina FR Aramid se silikonovo-uhlíkovou vrstvou ProCoat poskytuje vysokou ochranu proti oděru a teplu. Ergonomicky navržený a ohnivzdorný chránič kloubů chrání před nárazy, otřesy a teplem. Strečové chrániče kloubů poskytují ideální ochranu před nárazy a otřesy a zároveň maximální volnost pohybu. Oděruvzdorná dlaň z materiálu Nomex®/Kevlar® s povrchovou úpravou PROmarble zajišťuje maximální ochranu a přilnavost i na kluzkém a mokrém povrchu. Podšívka s ochranou proti proříznutí, odolná proti plameni z materiálu Kevlar®/Inox/LCP chrání hasiče před špičatými předměty a ostrými hranami (úroveň ochrany 5F). Díky membráně GORE-TEX CROSSTECH® Grip Insert poskytuje Olymp 5F bezpečnou bariéru proti vlhkosti, chemikáliím, oleji, benzínu, krvi a virům - při zachování maximální prodyšnosti. Vložení podšívky, fixace vložky a spojení s vnějším pláštěm jsou provedeny podle osvědčeného postupu patentovaného společností ESKA, který trvale zabraňuje nežádoucímu vytahování podšívky. Důmyslný, na šířku nastavitelný systém 2 pásků umožňuje dokonalou fixaci přes zásahový kabát. Nové revoluční řešení Flap Cuff umožňuje ideální fixaci rukavice při nošení přes kabát. Všechny maximální mechanické a tepelné hodnoty jsou certifikovány jak v novém stavu, tak po 20 pracích cyklech při 60 °C. Anatomický, vrstvený 3D střih je přizpůsoben přirozenému držení ruky a zaručuje nejlepší možné přizpůsobení a volnost pohybu. Pro výrobu jsou použity výhradně evropské materiály, které podléhají přísné kontrole kvality v Rakousku.

Materiál:
Dlaň: PROmarble coating, Nomex® / Kevlar®
Hřbet ruky: Aramid FR s povrchovou úpravou silikon/uhlík
Membrána: GORE® CROSSTECH® + Gore Grip Technologie
Podšívka: Podšívka odolná proti proříznutí z materiálu Kevlar®/Inox/LCP, Kevlar®.

 

Splňuje normu EN 659:2003 + A1:2008, EN 388:2016 + A1 2018
odolnost vůči oděru: 4
odolnost vůči proříznutí: 5F
odolnost vůči proražení: 4
odolnost vůči kontaktnímu teplu: 4

Pokud chcete vědět, do které velikostní skupiny patří vaše ruka, řiďte se prosím těmito pokyny:Textilním metrem si změřte obvod ruky (praváci pravou a leváci levou), přes vyklenuté klouby. V místě kloubů prstních a záprstních kostí je lidská ruka nejširší. Ruka musí být sevřena tak, aby se konec ukazováku mírně dotýkal špičky palce. Metr přes klouby příliš nestahujte, ale nechte mírně na volno. Touto délkou v cm zjistíte svou velikost ruky a pomocí následující tabulky určíte potřebnou velikost rukavice ve francouzských palcích

3 545 Kč bez DPH
4 290 Kč s DPH
PODOBNÉ PRODUKTY