Zásahové rukavice ESKA TROJA

Zásahové rukavice ESKA TROJA

Rukavice ESKA Troja

Ochranné rukavice Troja od firmy ESKA jsou vyrobeny z materiálu Rescut Fire, který je speciálně navržen pro záchranáře. Nechrání jen hasiče, ale i samotné rukavice – riziko propíchnutí či pořezání rukou je minimální. Hřbet rukavice je odolný proti vodě, oleji a kyselinám. Vnitřek je vybaven antibakteriální antistatickou membránou proti zápachu a pro dobrou regulaci teploty. Kevlarová podšívka se stříbrem pak poskytuje další ochranu před mechanickými riziky. Rukavice je certifikována dle normy EN 659:2003+A1:2008 – Ochranné rukavice pro hasiče.

Zkušenosti „z terénu“
Rukavice byly na stanici profesionálních hasičů testovány především při hasebních pracích, rozebírání konstrukcí a cílené manipulaci s ostrými konstrukcemi a předměty. Rukavice Troja všichni hasiči hodnotí velmi pozitivně. Nabízí větší cit při práci oproti konkurenčním firmám, navzdory větší oděru-odolnosti v dlani lze dobře hýbat s prsty. Velmi kladně je hodnoceno opětovné sundavání a nandavání mokrých rukavic bez vytažení vložky. Po namočení rukavic byla váha (nasákavost) v očekávání – srovnatelné s konkurencí. Velmi dobrá je také zesílená ochrana horních kloubů ruky.

Tepelná odolnost je dle hasičů taktéž velmi pozitivní – testovány byly místo rukavic „kominíků“ při vybírání sazí z výběrového místa komínového tělesa. Po každém zásahu proběhl prací cyklus – celkem během testu přibližně desetkrát. Na konci testování se objevil lehký rozparek na švu dlaně levé ruky v oblasti palce. V porovnání s rukavicemi, které hasiči používají standardně, lze ale předpokládat delší životnost testovaných rukavic.